Frittata van ballekes, mozzarella en andijvie

Favorieten

30min

Easy

Wil je zelf aan de slag met frittata van ballekes, mozzarella en andijvie? Ontdek het volledige recept hier!

Wil je zelf aan de slag met frittata van ballekes, mozzarella en andijvie? Ontdek het volledige recept hier!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

8 eieren
2 teentjes look
150 g kerstomaatjes
¼ andijvie, gewassen en grof versneden
250 g ballekes van gemengd gehakt
150 g oude Belgische kaas of mozzarella
2 el geraspte Parmezaanse kaas

8 eieren
2 teentjes look
150 g kerstomaatjes
¼ andijvie, gewassen en grof versneden
250 g ballekes van gemengd gehakt
150 g oude Belgische kaas of mozzarella
2 el geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een gietijzeren pan en bak er de ballekes (van ongeveer 5 cm diameter) mooi bruin in. Strooi er de fijn gesneden look en de tomaatjes rond. Daarna de andijvie en laat alles 2 à 3 minuutjes sudderen. Leg op een bord.

Kluts de eieren los met peper en zout en giet ze in een warme pan. Verdeel er nu de ballekes met het mengsel over, werk af met de kazen en laat 2 minuutjes op het vuur staan. Steek de pan daarna nog 5 minuutjes in een oven van 220°C.

Haal uit de oven en laat nog 5 minuutjes staan; zo komt alles makkelijk los van de pan.

Geniet van die geur 😉

Social

Make eat share tag