French Toast met Geroosterde Rabarber-Aardbeiencompote, Griekse Yoghurt en Hot Chili-Honing
50min
•Next Level
Wat heb je nodig?
Geroosterde Rabarber-Aardbeiencompote:
Snijd de rabarber in stukjes van 1 cm en de aardbeien doormidden. Houd wat aardbeien apart voor de garnituur.
Meng de honing met de uitgeschraapte vanillepeul en voeg toe aan de aardbeien en rabarber in een ovenschaal.
Rooster 25 minuten op 185°C, laat afkoelen en meng goed door elkaar.
Briochebrood:
Voor de bereiding van het briochebrood, volg deze link https://www.sofiedumont.be/recept/shokupan/ naar het recept. Snijd het afgekoelde brood in sneetjes van ongeveer 2 cm dik, of in rechthoekjes voor een ‘chef bord’ presentatie.
French Toast:
Klop de room, melk, honing en de uitgeschraapte vanillestok goed door elkaar.
Drenk de sneetjes briochebrood in de mengeling zodat ze rondom mooi bedekt zijn. Laat 5 minuten rusten.
Smelt boter in een antikleefpan, bestrooi de sneetjes lichtjes met fijne suiker en bak ze 3-4 minuten aan elke kant. Laat mooi karameliseren. Voor de ‘chef brioche’ bak je ook de zijkanten mee.
Griekse Citrus-Vanille Yoghurt:
Meng de uitgeschraapte vanillepeul en zaadjes door de yoghurt samen met de citroenzeste, honing, citroenverbena en chiazaad. Laat 10 minuten rusten zodat het chiazaad kan indikken.
Chili-Honing:
Snijd het pepertje zeer fijn en laat kort meekoken met de honing. Zet apart.
Geroosterde Pistacheboter:
Maal de pistachenoten fijn in een cutter met een snuifje fleur de sel, tot een gladde boter (ongeveer 15 minuten).
Serveren:
Dresseer een toef yoghurt op het bord, leg daarop de gebakken French toast.
Voeg een quenelle van de compote toe en werk af met verse aardbeien, schijfjes rabarber en blaadjes citroenverbena.
Serveer de chili-honing erbij.