Focaccia met geitenkaas, peren en beuling

Favorieten

1u35

Ik vind het zalig om deeg vol te stuffen met lekkers. Zo'n zelfgemaakte focaccia is toch het einde!

Ik vind het zalig om deeg vol te stuffen met lekkers. Zo'n zelfgemaakte focaccia is toch het einde!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal:

DEEG:
550 gr. bloem
300 ml lauw water
10 gr. verse gist
1 kl honing
1 tl zout

TOPPINGS:
150 g verse geitenkaas
2 stuk beuling in schijfjes
1 peer in sneetjes
een paar trostomaten
1 rode ui in schijven
paar takjes rozemarijn
zout
olijfolie

DIP:
4 el koolzaadolie
2 el frambozenazijn
een paar takjes verse tijm
0.5 bot bieslook fijngesneden
kl honing
peper
zout

DEEG:
550 gr. bloem
300 ml lauw water
10 gr. verse gist
1 kl honing
1 tl zout

TOPPINGS:
150 g verse geitenkaas
2 stuk beuling in schijfjes
1 peer in sneetjes
een paar trostomaten
1 rode ui in schijven
paar takjes rozemarijn
zout
olijfolie

DIP:
4 el koolzaadolie
2 el frambozenazijn
een paar takjes verse tijm
0.5 bot bieslook fijngesneden
kl honing
peper
zout

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

DEEG: Doe de bloem samen met het zout in de mengbeker.

Los de verse gist op in het lauwe water, voeg de honing toe. Giet de opgeloste gist over de bloem en laat gedurende 5 min alles samen kneden (tot het deeg loskomt van de kom).

Rol het deeg egaal uit over een ingebloemde plank. (1 cm ) Laat het deeg rijzen in een bakplaat met bakpapier en doe er huishoudfolie over.

Beleg met schijfjes beuling en geitenkaas. Druk er partjes peer in, kerstomaatjes en in schijfjes gesneden rode ui. Rits de blaadjes van de rozemarijn en snij fijn en verdeel over de focaccia. Bak op 220° gedurende 25 min in een traditionele oven. In een bakoven kan je de focaccia bakken waneer het hout achteraan in de oven smeult en er geen vlam meer is, leg het wat vooraan en draai het af en toe rond om mooi egaal te bakken.

Meng alle ingredienten van de olie-azijndip.

Social

Make eat share tag