Fishburgers met tartaar

Favorieten

30min

Next Level

Krokante fishburger met kabeljauw en zelfgemaakte tartaarsaus, klaar in 30 minuten voor een smakelijke twist op de klassieke visburger.

Krokante fishburger met kabeljauw en zelfgemaakte tartaarsaus, klaar in 30 minuten voor een smakelijke twist op de klassieke visburger.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4 P

FISHBURGER
2 eieren
peper en zout
150 g ongezoete cornflakes
800 g kabeljauw, of andere vis zonder graten of vel; vraag raad aan je visboer
bord bloem, om te paneren
koolzaadolie, om de vis te bakken
8 sneetjes cheddarkaas
8 hamburgerbroodjes
1 hart van een kropsla, gewassen

TARTAARSAUS
250 g verse mayonaise
2 eetlepels fijngesneden peterselie
2 eetlepels fijngesneden dragon
1 fijngesneden sjalot
1 eetlepel fijngesneden kappers
1 fijngesneden zoetzure augurk

FISHBURGER
2 eieren
peper en zout
150 g ongezoete cornflakes
800 g kabeljauw, of andere vis zonder graten of vel; vraag raad aan je visboer
bord bloem, om te paneren
koolzaadolie, om de vis te bakken
8 sneetjes cheddarkaas
8 hamburgerbroodjes
1 hart van een kropsla, gewassen

TARTAARSAUS
250 g verse mayonaise
2 eetlepels fijngesneden peterselie
2 eetlepels fijngesneden dragon
1 fijngesneden sjalot
1 eetlepel fijngesneden kappers
1 fijngesneden zoetzure augurk

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Meng alle ingrediënten voor de tartaar door elkaar. Naar gelang mijn tijd en humeur gebruik ik verse of droge kruiden.

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Kluts de eieren met peper en zout los in een diep bord.

Ga met een deegrol over de cornflakes of cutter ze fijner.

Dep de visfilets droog, kruid met peper en zout aan beide kanten.

Zet drie diepe borden klaar met de bloem, de eieren en de cornflakes. Haal de vis eerst door de bloem, dan door de eieren en als laatste door de cornflakes.

Bak de vis in een laagje hete koolzaadolie in totaal 4 tot 5 minuten aan beide zijden krokant in de pan.

Leg de gebakken vis even op keukenpapier.

Snijd de broodjes open en leg ze nog 2 à 3 minuten in de oven zodat de broodjes opgewarmd zijn.

Leg de sla op het gegrilde broodje, leg er dan de vis, saus en kaas op, en sluit met het bovenste broodje. Serveer onmiddellijk.

Zet de bakplaat met broodjes, tartaar en salade op tafel enlaat iedereen maar pakken.

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.