Feestelijke Mini-Pizza’s met Luxe Toppings

Favorieten

30min

Easy

Lekker ouderwetse koekjes waar je geen genoeg van krijgt. Perfect om te combineren met een sterke espresso. Wedden dat je niet kunt stoppen met snoepen?

Lekker ouderwetse koekjes waar je geen genoeg van krijgt. Perfect om te combineren met een sterke espresso. Wedden dat je niet kunt stoppen met snoepen?
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4 -6P

Voor de basis:
1 voorgebakken pizzabodem

Artisjok-Pecorino Spread:
1 potje opgelegde artisjokken
100 g versgeraspte pecorino
0.5 bosje verse basilicum

Romige Paprika Spread:
1 potje mini-paprika’s gevuld met roomkaas
80 g versgeraspte Parmezaanse kaas

Toppings:
Tartaar van gamba’s met stracciatella di burrata:
6 gepelde gamba’s
125 g stracciatella
2 el hoogwaardige olijfolie
Zwarte peper en fleur de sel
Zeste van 0.5 citroen
Eetbare bloemetjes (optioneel)

Gebakken girolles met bieslook:
125 g girolles
1 el olijfolie
0.5 bosje bieslook
Peper en zout
Bladgoud (optioneel)

Voor de basis:
1 voorgebakken pizzabodem

Artisjok-Pecorino Spread:
1 potje opgelegde artisjokken
100 g versgeraspte pecorino
0.5 bosje verse basilicum

Romige Paprika Spread:
1 potje mini-paprika’s gevuld met roomkaas
80 g versgeraspte Parmezaanse kaas

Toppings:
Tartaar van gamba’s met stracciatella di burrata:
6 gepelde gamba’s
125 g stracciatella
2 el hoogwaardige olijfolie
Zwarte peper en fleur de sel
Zeste van 0.5 citroen
Eetbare bloemetjes (optioneel)

Gebakken girolles met bieslook:
125 g girolles
1 el olijfolie
0.5 bosje bieslook
Peper en zout
Bladgoud (optioneel)

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Maak de Spreads: Gebruik een blender of keukenmachine om de spreads te maken.

Artisjok-Pecorino Spread: Meng de artisjokken, pecorino en basilicum tot een glad mengsel. Zet apart.

Romige Paprika Spread: Pureer de mini-paprika’s en Parmezaanse kaas tot een romige spread.

Smeer de Bodem: Smeer de Artisjok-Pecorino Spread over de ene helft van de pizzabodem en de Romige Paprika Spread over de andere helft. Snijd de pizza vervolgens in acht gelijke stukken en leg deze op een bakplaat.

Bakken: Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de pizzastukken 8-10 minuten tot de kaas gesmolten en de pizzabodem goudbruin is.

Toppings aanbrengen: Gamba’s met Stracciatella: Snijd de gamba’s fijn en meng met olijfolie, citroenzeste, peper en zout. Roer de stracciatella los en verdeel over de pizza met paprika spread. Leg kleine porties van de gamba-tartaar op de stracciatella. Garneer met eetbare bloemetjes.

Girolles met Bieslook: Bak de girolles in olijfolie met peper en zout. Plaats de girolles op de stukken met artisjok spread en bestrooi met Parmezaanse kaas. Voeg eventueel bladgoud toe voor een feestelijk accent.

Serveren: Serveer direct en geniet van deze smaakvolle mini-pizza’s!

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.