Farfalle met krokante pancetta, andijvie en mozzarella

Favorieten

25min

Easy

Pasta, lekker doordeweeks. Heerlijk koud. Wil je zelf aan de slag met deze farfalle met krokante pancetta? Ontdek het volledige recept hier!

Pasta, lekker doordeweeks. Heerlijk koud. Wil je zelf aan de slag met deze farfalle met krokante pancetta? Ontdek het volledige recept hier!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4 P

300 g pancetta
1 andijvie
1 bussel groene asperges
500 g farfalle
2 bollen mozzarella di bufala (2 x 125 g)
250 g parmigiana in blok
15 cl zachte witte wijn
3 el olijfolie
1 bussel dille
Peper en zout

300 g pancetta
1 andijvie
1 bussel groene asperges
500 g farfalle
2 bollen mozzarella di bufala (2 x 125 g)
250 g parmigiana in blok
15 cl zachte witte wijn
3 el olijfolie
1 bussel dille
Peper en zout

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Verwarm de oven voor op 160°C. Bedek 2 ovenplaten met bakpapier en verdeel er de pancetta sneetjes over. Laat ze ± 10 min. goudbruin en krokant bakken zonder ze uit het oog te verliezen.

Kook de farfalle ‘al dente’ in kokend gezouten water. Rasp de parmigiano en snijd de mozzarella in stukjes.

Breek het harde uiteinde van de asperges af en snijd ze in schuine stukken. Verwijder de buitenste bladeren van de andijvie (bewaar ze om er soep mee te maken) en maak de andere blaadjes los. Fruit de groenten kort op een vrij hoog vuur in een grote braadpan met de olijfolie. Bak ze niet te lang, ze moeten nog krokant zijn. Breng ze op smaak, bedruip ze met witte wijn en laat 1 min. inkoken.

Meng de uitgelekte farfalle, plukjes dille, de mozzarella en de pancetta met de groenten in de braadpan. Breng verder op smaak en serveer meteen met de parmigiano.

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.