Fajita met kip, mango paprika salade en jalapeño mayonaise

Favorieten

20min

Easy

Wil je zelf aan de slag met deze fajit'sa met kip, mango paprika salade en jalapeño mayonaise? Bekijk het volledige recept hier!

Wil je zelf aan de slag met deze fajit'sa met kip, mango paprika salade en jalapeño mayonaise? Bekijk het volledige recept hier!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

800 g kippenbillen, vlees zonder been
1 zakje Santa Maria fajita mix
Arachideolie om in te bakken
8 tortilla’s

Jalapeño mayo:
1 ei
300 ml arachideolie
Zout
1 el mosterd
2 el opgelegde jalapeño pepers zonder sap
2 kl honing

Mangosalade:
1 grote, rijpe mango
1 rode ui
1 groene & rode paprika
Zwarte peper en zout
4 el azijn
6 el koolzaadolie
1 bot platte peterselie

800 g kippenbillen, vlees zonder been
1 zakje Santa Maria fajita mix
Arachideolie om in te bakken
8 tortilla’s

Jalapeño mayo:
1 ei
300 ml arachideolie
Zout
1 el mosterd
2 el opgelegde jalapeño pepers zonder sap
2 kl honing

Mangosalade:
1 grote, rijpe mango
1 rode ui
1 groene & rode paprika
Zwarte peper en zout
4 el azijn
6 el koolzaadolie
1 bot platte peterselie

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Kip: Snij het vlees van de kippendijen in reepjes, doe in een kom en meng er de fajitakruiden onder, laat even staan.

Maak ondertussen de mayo en mango salade.

Jalapeño mayo: Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn.

Doe alle ingrediënten in hoge maatbeker.

Begin onderaan met je staafmixer en werk langzaam naar boven.

Proef en kruid eventueel wat bij.

Mangosalade:

Snij alle ingrediënten in fijne blokjes en meng onder elkaar.

Verwarm de tortilla’s in de pan, oven of microgolf.

Bak de reepjes kip aan in een warme pan met olie, kleur ze goed aan!

Zet alle ingrediënten in aparte potjes op tafel, begin je fajita maar te vullen en laat de korte vakantie beginnen. 🙂

Social

Make eat share tag