Eton mess met mascarpone, rood fruit en matcha meringue

Favorieten

2u45

Medium

Als dit geen zalig dessert is! De meringues kan je in eender welk thema spuiten.

Als dit geen zalig dessert is! De meringues kan je in eender welk thema spuiten.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 8P

100 ml eiwit
snuifje zout
100 g fijne suiker
80 g bloemsuiker

100 ml eiwit
snuifje zout
100 g fijne suiker
80 g bloemsuiker

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Neem een vetvrije kom en klopper.

Klop het eiwit los en voeg een snuifje zout toe.

Strooi er de suiker bij zodra het schuimig wordt.

Klop 4 minuten verder tot je een stevig schuim krijgt.

Zeef er de bloemsuiker over en meng het geheel.

Neem bakpapier en teken er 2 cirkels op. Gebruik hiervoor de onderkant van een glazen kom en zorg dat de doorsnede 0.5 cm tot 1 cm kleiner is dan de schaal waarin je het dessert wilt opdienen. Ik gebruikte een glazen schaal met hoogte 12 cm en doorsnede 18 cm.

Leg het bakpapier omgekeerd in een bakvorm.

Plak het bakpapier vast met 2 dotjes meringue.

Spuit de omtrek van de getekende cirkel en spuit telkens kleinere cirkels naar binnen toe.

Meng de matcha met water en meringue stevig onder elkaar.

Bestrijk de meringueronde met de matchamengeling.

Bestrooi met pompoenpitten en kokosschilfers.

Spuit op een ander stuk bakpapier de kerstboompjes: eerst de stam, vervolgens 3 takken naar boven toe en nog eens 2 takken die de punt van de kerstboom vormen.

Bestrijk de kruin met de matchamengeling.

Kleef een suikersterretje in de punt van de kerstboom.

Bak de meringues 2 uur af op 90 °C.

Laat afkoelen.

Social

Make eat share tag