Vacuüm peren: Schil de peren (of niet), snij ze in de helft en haal het klokhuis eruit.
Steek in zakje met alle andere ingrediënten en trek vacuüm.
Stoom 45’ aan 95°, leg nadien in ijsbad.
Nu is de peer klaar voor gebruik, hij is gaar en kan dus koud of opgewarmd gegeten worden.
Opbakken is ook heel lekker trouwens.
Pannenkoeken: Doe de bloem, het zout, de suiker en het merg van de vanillestokken in een grote kom.
Doe er iets minder dan de helft van de melk bij en klop alles los tot een dikke gladde pap.
Voeg nu de eieren bij en mix, en dan de rest van de melk, heb je klonters? Geen paniek, ga er gewoon even met de staafmixer in.
Warm een koekenpan op het vuur, en voeg klein scheutje plantaardige olie toe.
Laat goed rondwalsen of wrijf open met een borsteltje.
Als de pan goed heet is, giet je een pollepel deeg in de pan en maak je een draaibeweging zodat je een ronde egale pannenkoek krijgt.
Laat een minuutje bakken, als de bovenkant van deeg er niet meer rauw uitziet mag je hem omdraaien en nog minuutje bakken tot hij goudbruin ziet.
Bak de rest van het deeg zo verder op tot pannenkoeken.
Leg 2 pannenkoeken per bord, leg op elke pannenkoek een dot yoghurt, snij de peertjes in waaiervorm, leg ze ook op de pannenkoek, en werk af met fijngesneden munt.
Probeer het vacuüm trekken zeker ook eens met appels, nectarines, ananas… naargelang het seizoen. Je gaat hier echt blij van worden 🙂