Vanilleroomijs :
Meng de rietsuiker onder de dooiers in een glazen kom. Voeg er het vanillemerg bij. Klop luchtig.
Giet de melk en de room in een kookpot, voeg de ontmergde vanillestokjes toe en breng aan de kook.
Giet op de dooiermengeling. Goed onder elkaar mengen en alles terug in de pot gieten. Nu heb je een anglaise.
Al roerend tot net onder het kookpunt brengen (ideaal is 85° ). Doe de test met een spatel: doop een spatel in de mengeling en trek een lijn. Als deze mooi zichtbaar blijft zonder dat de lijn druppels vertoond, is het klaar.
Zeef eventueel door. Koel af in een dubbele bodem met ijs. Giet de anglaise in de ijsmachine (het ijselement moet minstens 24 uur in de diepvriezer) en laat 30 minuten draaien.
Crumble:
Doe de ingrediënten voor de crumble in een schotel en meng alles met de vingertoppen onder elkaar. Goed tussen de handen tot crumble kneden.
Als laatste voeg je de regenboogsprinkels toe. Verdeel egaal op een bakplaat met bakpapier en bak 12 min op 170°.
Laat afkoelen.
Klop de slagroom stijf met kokosbloemsuiker, doe in een spuitzak.