Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een cupcakebakvorm met 24 papieren vormpjes.
Cupcakes maken : Klop de boter romig in een grote kom en voeg de suiker toe. Mix tot een luchtige massa.
Voeg de gesmolten chocolade, yoghurt, en eieren toe en mix tot een glad geheel.
Schenk het bier langzaam in het beslag terwijl je blijft mixen.
Zeef de bloem en het bakpoeder boven de kom en meng voorzichtig door het beslag.
Bakken: Vul de cupcakevormpjes voor ongeveer 2/3 met het beslag. Bak de cupcakes 30 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn (de prikker moet er schoon uitkomen). Laat volledig afkoelen op een rooster.
Topping maken: Klop in een kom de roomkaas en zure room tot een glad mengsel. Voeg de suiker toe en klop tot de topping stevig genoeg is om te spuiten.
Doe de topping in een spuitzak of gebruik een lepel om een mooie toef op elke cupcake te maken.
Decoreren: Garneer de cupcakes met chocoladeparels en een lepeltje rabarbercompote. Serveer en geniet!