Crème brûlée

Favorieten

1u bakken + 1 à 2u opstijven

Next Level

Crème brûlée, heerlijke vanille crème met een krokant laagje suiker op. Ook heerlijk met zeste van appelsien, verfrissend en lekker!

Crème brûlée, heerlijke vanille crème met een krokant laagje suiker op. Ook heerlijk met zeste van appelsien, verfrissend en lekker!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4 potjes

375 ml volle melk
375 ml volle room
125 g suiker
8 eidooiers
2 el bruine suiker en 2 el fijne witte suiker
1 vanillestok

375 ml volle melk
375 ml volle room
125 g suiker
8 eidooiers
2 el bruine suiker en 2 el fijne witte suiker
1 vanillestok

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Doe de eierdooiers en de suiker in een kom, samen met vanillemerg. Meng goed onder elkaar. Voeg de koude room en de melk toe en meng opnieuw. Zet potjes op een ovenplaat en verdeel in 4 lage potjes.

Zet minstens een uur in een voorverwarmde oven van 90 graden. De crème brûlées zijn klaar wanneer het beslag niet meer beweegt. Laat afkoelen. Bedek met vershoudfolie en laat 1 à 2 uur opstijven in de koelkast.

Meng bruine en witte suiker en strooi een eetlepel suiker over elke crème brûlée. Brand de crème brûlées met een bunsenbrander en serveer meteen.

Social

Make eat share tag