Couscous Salade met Gecarameliseerde Wortel, Feta, Granaatappel en Pistachenoten

Favorieten

45min

Easy

Kleurrijke couscoussalade met gecarameliseerde wortel, feta en granaatappel. Een smaakvolle, snelle maaltijd of perfect bijgerecht!

Kleurrijke couscoussalade met gecarameliseerde wortel, feta en granaatappel. Een smaakvolle, snelle maaltijd of perfect bijgerecht!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

Couscous:
200g volkoren griesmeel
400ml kippenbouillon, kokend

Gecarameliseerde honing-wortels met chili:
800 gr wortelen
40g honing
0.5 verse chilipeper, fijngehakt
2 el olijfolie
Peper en zout naar smaak

Salade:
1 granaatappel, gepeld en pitjes verwijderd
1 handvol pistachenoten, grof gehakt
1 bos koriander, grof gehakt
4 mini komkommers, in kleine blokjes gesneden
2 gele tomaten, in kleine blokjes gesneden
1 blok feta, verkruimeld
Sap en zeste van 1 citroen
4 el olijfolie
Zwarte peper van de molen en fleur de sel naar smaak

Couscous:
200g volkoren griesmeel
400ml kippenbouillon, kokend

Gecarameliseerde honing-wortels met chili:
800 gr wortelen
40g honing
0.5 verse chilipeper, fijngehakt
2 el olijfolie
Peper en zout naar smaak

Salade:
1 granaatappel, gepeld en pitjes verwijderd
1 handvol pistachenoten, grof gehakt
1 bos koriander, grof gehakt
4 mini komkommers, in kleine blokjes gesneden
2 gele tomaten, in kleine blokjes gesneden
1 blok feta, verkruimeld
Sap en zeste van 1 citroen
4 el olijfolie
Zwarte peper van de molen en fleur de sel naar smaak

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Voorbereiding van de wortels: Verwarm de oven voor op 200°C.

Schil de wortelen en snijd de helft in schijfjes.

Leg de wortelschijfjes op een bakplaat, zoveel mogelijk naast elkaar.

Meng de fijngehakte chilipeper met de honing, olijfolie, peper en zout. Bestrijk hiermee de wortelen.

Rooster de wortelen in de oven gedurende ongeveer 20 minuten, of tot ze mooi gekarameliseerd zijn.

Bereiding van de couscous: Doe het griesmeel in een schaal en giet de kokende kippenbouillon eroverheen.

Dek de schaal af met een bord en laat 5 minuten rusten.

Maak de couscous los met een vork totdat deze lekker luchtig is.

Salade samenstellen: Snijd en hak alle overige ingrediënten (granaatappel, pistachenoten, koriander, komkommers, tomaten) fijn en leg ze bovenop de couscous.

Voeg de geroosterde wortelschijfjes en de verkruimelde feta toe.

Besprenkel de salade met de olijfolie, citroensap en -zeste.

Breng op smaak met zwarte peper en fleur de sel.

Meng alles goed door elkaar en serveer direct.

Social

Make eat share tag