Laat de chocolade smelten au bain-marie.
Doe de koekjes, boter, zout en cacaopoeder in cutter en mix fijn. Giet in een springvorm, bekleed met plastiekje bandje erin, druk eerst rondomrond egaal uit tegen de zijkant en druk dan mooi egaal en plat uit op de bodem, de bedoeling is dat je zowel crust hebt aan de kanten en op bodem, dit gaat makkelijk met een recht glas met platte bodem.
Klop de koude slagroom lobbig zet in koelkast.
Giet eiwit en suiker in een mengkom en klop 5 min op, tot de suikerkorrels volledig gesmolten zijn en het eiwit mooi stijfgeklopt is.
Meng de slagroom onder de gesmolten chocolade, daaronder meng je in 2x de meringue zodat je een luchtige homogene mousse krijgt, giet in de in de vorm en smeer egaal uit. Zet min 4 u in de koelkast om op te stijven.
Zet een koekenpan op het vuur, giet er de suiker in en laat smelten en dan carameliseren, roer er het sesamzaad onder en meng goed onder elkaar, giet uit op een bakpapier, kom er niet aan want superrrr heet, leg er een bakpapier op en rol zeer fijn uit. Laat uitharden en afkoelen.
Klop de slagroom voor topping met suiker op maar niet te stijf.
Maak de vorm los, haal plastiekje van de taart, zet op een schotel en lepel de slagroom erop, maak swirls en verdeel een beetje open, breek de sesamcrunch in grote stukken en steek ze in de slagroom. Snij de taart aan met een warm mes dat je telkens in heet water dopt.