Chocoladetaart met Peanut Butter Room en Banaan

Favorieten

2u (inclusief afkoelen en opstijven)

Een chocoladetaart met peanut butter room en banaan. Deze feestelijke laagjestaart is eenvoudig te maken en perfect voor elke gelegenheid.

Een chocoladetaart met peanut butter room en banaan. Deze feestelijke laagjestaart is eenvoudig te maken en perfect voor elke gelegenheid.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 185°C.

Laat de chocolade au bain-marie smelten. Zorg ervoor dat de chocolade niet te warm wordt.

Biscuit maken: Doe de boter, een snufje zout en 120 g bloemsuiker in een mengkom en klop tot het mengsel romig en wit is. Begin langzaam en verhoog dan de snelheid.

Klop de eiwitten stijf met de resterende 120 g bloemsuiker.

Voeg de gesmolten chocolade (op lichaamstemperatuur) toe aan de opgeklopte boter.

Spatel de helft van het eiwit onder het chocolademengsel. Voeg de bloem en het tweede deel van het eiwit toe en meng voorzichtig.

Beboter en bebloem 4 bakvormen en verdeel het beslag gelijkmatig. Bak 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de biscuits afkoelen op een rekje.

Espresso shots: Zet 4 espresso shots en laat deze afkoelen.

Peanut butter room maken: Meng de pindakaas met de poedersuiker in de room en klop stijf.

Garnituur voorbereiden: Snijd de bananen in schijfjes. Rasp de limoenschil erover en pers het sap uit. Meng de banaan en limoenrasp met het limoensap.

Taart opbouwen: Bestrijk elke biscuitlaag met een espresso shot.

Verdeel de room in vier porties.

Leg de eerste biscuit op een taartplateau, verdeel een portie room erover en herhaal dit voor de overige lagen. Eindig met de schijfjes banaan bovenop.

Laat de taart 1 uur in de koelkast opstijven.

Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 185°C.

Laat de chocolade au bain-marie smelten. Zorg ervoor dat de chocolade niet te warm wordt.

Biscuit maken: Doe de boter, een snufje zout en 120 g bloemsuiker in een mengkom en klop tot het mengsel romig en wit is. Begin langzaam en verhoog dan de snelheid.

Klop de eiwitten stijf met de resterende 120 g bloemsuiker.

Voeg de gesmolten chocolade (op lichaamstemperatuur) toe aan de opgeklopte boter.

Spatel de helft van het eiwit onder het chocolademengsel. Voeg de bloem en het tweede deel van het eiwit toe en meng voorzichtig.

Beboter en bebloem 4 bakvormen en verdeel het beslag gelijkmatig. Bak 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de biscuits afkoelen op een rekje.

Espresso shots: Zet 4 espresso shots en laat deze afkoelen.

Peanut butter room maken: Meng de pindakaas met de poedersuiker in de room en klop stijf.

Garnituur voorbereiden: Snijd de bananen in schijfjes. Rasp de limoenschil erover en pers het sap uit. Meng de banaan en limoenrasp met het limoensap.

Taart opbouwen: Bestrijk elke biscuitlaag met een espresso shot.

Verdeel de room in vier porties.

Leg de eerste biscuit op een taartplateau, verdeel een portie room erover en herhaal dit voor de overige lagen. Eindig met de schijfjes banaan bovenop.

Laat de taart 1 uur in de koelkast opstijven.

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 185°C.

Laat de chocolade au bain-marie smelten. Zorg ervoor dat de chocolade niet te warm wordt.

Biscuit maken: Doe de boter, een snufje zout en 120 g bloemsuiker in een mengkom en klop tot het mengsel romig en wit is. Begin langzaam en verhoog dan de snelheid.

Klop de eiwitten stijf met de resterende 120 g bloemsuiker.

Voeg de gesmolten chocolade (op lichaamstemperatuur) toe aan de opgeklopte boter.

Spatel de helft van het eiwit onder het chocolademengsel. Voeg de bloem en het tweede deel van het eiwit toe en meng voorzichtig.

Beboter en bebloem 4 bakvormen en verdeel het beslag gelijkmatig. Bak 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de biscuits afkoelen op een rekje.

Espresso shots: Zet 4 espresso shots en laat deze afkoelen.

Peanut butter room maken: Meng de pindakaas met de poedersuiker in de room en klop stijf.

Garnituur voorbereiden: Snijd de bananen in schijfjes. Rasp de limoenschil erover en pers het sap uit. Meng de banaan en limoenrasp met het limoensap.

Taart opbouwen: Bestrijk elke biscuitlaag met een espresso shot.

Verdeel de room in vier porties.

Leg de eerste biscuit op een taartplateau, verdeel een portie room erover en herhaal dit voor de overige lagen. Eindig met de schijfjes banaan bovenop.

Laat de taart 1 uur in de koelkast opstijven.

Social

Make eat share tag