Chocoladepudding

Favorieten

30min

Easy

Eéns je chocoladepudding zelf gemaakt hebt, ga je echt voor niks anders meer. Ontdek het volledige recept hier!

Eéns je chocoladepudding zelf gemaakt hebt, ga je echt voor niks anders meer. Ontdek het volledige recept hier!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 6P

750 ml melk
1 vanillestok
250 g kokosbloesemsuiker
9 dooiers
50 g maizena
150 g donkere chocolade min 70% cacao

Topping:
Slagroom om te spuiten: 150 ml slagroom + koffielepel suiker stijf kloppen
Chocolade schilfers, sprinkels, bolletjes, speculoos, koekjes naar keuze…

750 ml melk
1 vanillestok
250 g kokosbloesemsuiker
9 dooiers
50 g maizena
150 g donkere chocolade min 70% cacao

Topping:
Slagroom om te spuiten: 150 ml slagroom + koffielepel suiker stijf kloppen
Chocolade schilfers, sprinkels, bolletjes, speculoos, koekjes naar keuze…

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Klop het vanillemerg, de dooiers, de maizena en de helft van de suiker luchtig op.

Doe de helft van de suiker samen met de uitgeschraapte vanillestok in een pot met de melk.

Laat zachtjes opkoken.

Eens het kookt, giet je de helft van de kokende melk op de dooiers, roer alles los en giet alles weer in de pot.

Laat zachtjes opkoken en neem van het vuur, roer en nu de chocolade in tot volledig gesmolten, klop goed onder elkaar tot de gesmolten chocolade er volledig onder gemengd is.

Dek af met plastiekfolie en laat afkoelen in de koelkast.

Werk af met slagroom en een speculooskoekje of wat chocolade schilfers, sprinkels…

Social

Make eat share tag