Chocolademoussetaart met Oréo

Favorieten

6u

Next Level

Feesttaart met chocolade mousse, oreo bodem, chocolade fantasie, kan ook voor verjaardag als je boompjes vervangt door kaarsjes

Feesttaart met chocolade mousse, oreo bodem, chocolade fantasie, kan ook voor verjaardag als je boompjes vervangt door kaarsjes
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 8P

3 eiwitten op kamertemperatuur
5 dl slagroom (40% v.g.)
200 g Oreo Original©
300 g pure chocolade (min. 70% cacao)
45 g malse boter
1 snufje zout

Voor de afwerking:
8 Mikado’s© met witte chocolade
200 g witte chocolade
1 el bloemsuiker
1 el cacaopoeder
Roze peperbolletjes

3 eiwitten op kamertemperatuur
5 dl slagroom (40% v.g.)
200 g Oreo Original©
300 g pure chocolade (min. 70% cacao)
45 g malse boter
1 snufje zout

Voor de afwerking:
8 Mikado’s© met witte chocolade
200 g witte chocolade
1 el bloemsuiker
1 el cacaopoeder
Roze peperbolletjes

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Breng de helft van de room aan de kook. Haal van het vuur en voeg de gehakte chocolade toe. Laat 2 min rusten en meng. Laat afkoelen.

Verkruimel de Oreo’s© fijn en meng ze zorgvuldig met de boter. Druk deze bereiding goed aan op de bodem van een met bakpapier beklede springvorm van 18 cm diameter.

Klop de rest van de room lobbig op. Meng met de gesmolten chocolade en roer dan onder de eiwitten, die je met het zout tot stevig schuim hebt geklopt. Giet in de bakvorm, strijk het oppervlak glad en laat minstens 3 u in de koelkast opstijven.

Smelt de witte chocolade en doe hem in een spuitzak of in een papieren hoorntje. Schik de Mikado’s© op een met bakpapier bedekte dienschotel. Spuit chocoladelijntjes over de Mikado’s© om zo uiteindelijk een kerstboom te vormen. Werk af met de roze peper en laat minstens 2 u in de koelkast opstijven.

Ontvorm de taart en bestuif ze met cacao. Werk ze af met enkele dennenbomen en wat bloemsuiker en geef er de rest apart bij.

Social

Make eat share tag