CHOCOLADEGANACHETAART MET PECAN-PINDAHONINGBODEM

Favorieten

30-40min (+1u opstijven)

Easy

Geniet van deze heerlijke chocolade-pecantaart met een knapperige notenbodem en romige chocoladevulling. Klaar in 2 uur!

Geniet van deze heerlijke chocolade-pecantaart met een knapperige notenbodem en romige chocoladevulling. Klaar in 2 uur!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 8P

BODEM
140 g pecannoten
60 g pindanoten
30 ml honing
30 g boter in stukjes
0.5 theelepel zout

VULLING
450 ml room
1 vanillestokje
45 g boter
375 g chocolade van goede kwaliteit (minstens 70% cacao), in stukken gesneden
1 theelepel salt flakes

taartvorm van ongeveer 29 cm diameter

BODEM
140 g pecannoten
60 g pindanoten
30 ml honing
30 g boter in stukjes
0.5 theelepel zout

VULLING
450 ml room
1 vanillestokje
45 g boter
375 g chocolade van goede kwaliteit (minstens 70% cacao), in stukken gesneden
1 theelepel salt flakes

taartvorm van ongeveer 29 cm diameter

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Verwarm de oven voor op 190 °C.

Doe alles voor de bodem in een cutter en mix tot een zanderig geheel. Duw in een taartvorm en bak 12 minuten in de oven op 190 °C. Haal de vorm eruit en laat afkoelen.

Doe de room, het merg van het vanillestokje en het stokje zelf in een kookpan en laat kort koken.

Verwijder het vanillestokje. Voeg er de boter en de chocolade aan toe en laat 5 minuten rusten. Meng dan alles samen en blijf roeren tot het een mooi glanzende, homogene massa wordt.

Giet het chocolademengsel in de afgekoelde taartbodem en laat alles opstijven op een koele plek zoals in de garage. (In de koelkast zal hij te hard worden, dus je zoekt het beste een koele plek.)

Strooi er zoutvlokken over en snijd in repen of stukken.

Social

Make eat share tag