Chinees Stoofpotje van Ribbetjes met Look, Gember en 5-Spice

Favorieten

1u15

Next Level

Chinees stoofpotje van ribbetjes met look, gember en 5-spice, geserveerd met sesamrijst en een frisse komkommersalade

Chinees stoofpotje van ribbetjes met look, gember en 5-spice, geserveerd met sesamrijst en een frisse komkommersalade
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

Voor het stoofpotje:
2500g varkensribbetjes
1 el ghee
1 el Santa Maria Five Spice Chinese Style
6 teentjes knoflook, fijngehakt
5 cm gember, fijngehakt
2 sjalotten, fijngehakt
0.5 chilipeper, fijngehakt
3 el bruine suiker
3 el sojasaus
1 el appelazijn
500 ml bruine fond of kippenbouillon
1 el maizena, opgelost in een beetje water

Voor de sesamrijst:
200g Basmatirijst
Sesamzaadjes, geroosterd
Sushi azijn
4 lenteuien, fijngehakt

Voor de komkommersalade:
1 komkommer, in dunne schijfjes gesneden
2 el azijn
1 el sesamolie
Een snuifje zout

Voor het stoofpotje:
2500g varkensribbetjes
1 el ghee
1 el Santa Maria Five Spice Chinese Style
6 teentjes knoflook, fijngehakt
5 cm gember, fijngehakt
2 sjalotten, fijngehakt
0.5 chilipeper, fijngehakt
3 el bruine suiker
3 el sojasaus
1 el appelazijn
500 ml bruine fond of kippenbouillon
1 el maizena, opgelost in een beetje water

Voor de sesamrijst:
200g Basmatirijst
Sesamzaadjes, geroosterd
Sushi azijn
4 lenteuien, fijngehakt

Voor de komkommersalade:
1 komkommer, in dunne schijfjes gesneden
2 el azijn
1 el sesamolie
Een snuifje zout

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Snij de varkensribbetjes van elkaar en kruid ze met peper, zout en 5-spice poeder.

Verhit de ghee in een brede stoofpot en bak de ribbetjes rondom mooi goudbruin. Doe dit in meerdere keren om ze goed aan te kunnen kleuren. Haal ze vervolgens uit de pan.

In dezelfde pan, voeg de fijngehakte look, gember, sjalotten en chilipeper toe. Laat even aanstoven.

Voeg de bruine suiker toe en laat karamelliseren. Blus vervolgens met de appelazijn en sojasaus, voeg dan de bouillon toe en roer goed om.

Voeg de ribbetjes weer toe aan de pot en laat ongeveer 45 minuten zachtjes sudderen tot de ribbetjes zacht zijn.

Haal de ribbetjes uit de saus. Voeg het opgeloste maizena toe aan de saus om deze in te dikken. Voeg de ribbetjes weer toe aan de dikke saus. Deze stap kan overgeslagen worden als je de saus liever niet gebonden hebt.

Bereid de komkommersalade door de schijfjes komkommer te mengen met azijn, sesamolie en een snuifje zout.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer er de fijngehakte lenteui, een beetje sushi azijn en de geroosterde sesamzaadjes door.

Serveer de ribbetjes met de sesamrijst en komkommersalade.

Social

Make eat share tag