Cacio e pepe

Favorieten

20min

Easy

Cacio e pepe, een italiaanse klassieker met slechts 3 ingrediënten: pasta, pecorino en zwarte peper. Zo simpel en zo romig!

Cacio e pepe, een italiaanse klassieker met slechts 3 ingrediënten: pasta, pecorino en zwarte peper. Zo simpel en zo romig!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4p

500 g spaghetti of pasta naar keuze
200 g pecorino romano (of Parmezaanse kaas)
1 el zwarte peper bollen

500 g spaghetti of pasta naar keuze
200 g pecorino romano (of Parmezaanse kaas)
1 el zwarte peper bollen

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Rasp de pecorino fijn. Kook de pasta zoals vermeld op de verpakking, hou het kookvocht bij.

Doe de peperbollen in een vijzel, schep in een pan en rooster 2 min droog tot het begint te roken, schep er 2 pollepels kookvocht bij en een groot deel van de kaas.

Blijf nu op het vuur roeren tot de kaas smelt en er binding ontstaat, voeg pasta toe en kruid met zout, blijf goed roeren, als het te kleverig wordt kan je steeds water eronder roeren. Werk af met de rest van de geraspte kaas, nog wat peper van de molen en besprenkel met olijfolie.

Social

Make eat share tag