Butternut nduja pizza

Favorieten

30min

Easy

Sweet, spicy en tasty, meest fantastische pizza ever! Deze orange pizza met pompoen, mozzarella & venkelzaad is ideaal voor de herfst.

Sweet, spicy en tasty, meest fantastische pizza ever! Deze orange pizza met pompoen, mozzarella & venkelzaad is ideaal voor de herfst.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 1P

Een halve butternut
1 teentje look
Parmigiano reggiano
150 g room
80 g gerookte mozzarella
100 g Nduja of pikante italiaanse worst
10 g geroosterd venkelzaad
20 g crumble van gerookte amandelen

Een halve butternut
1 teentje look
Parmigiano reggiano
150 g room
80 g gerookte mozzarella
100 g Nduja of pikante italiaanse worst
10 g geroosterd venkelzaad
20 g crumble van gerookte amandelen

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Voor de bereiding van het deeg, neem hier eerst een kijkje!

Pompoen crème: snij de halve butternut in kleine blokjes en rooster die in een pan met olijfolie, look, zout en zwarte peper. Mix dit met parmiggiano en 150g room.

Rooster het venkelzaad in een pan of stop ze voor 4 min in een oven van 200°C. Verkruimel de geroosterde amandelen en verwarm de oven voor op max temperatuur 30 min voor het bakken.

Open je pizza met een beetje semola. Spreid je pompoencrème uit over je pizza. Voeg de geroosterde venkelzaadjes en de nduja toe. Snij de gerookte mozzarella of fior di latte en leg ze op de pizza.

Bak 7 min op 250°C of 60 à 90 sec op 400°C. Na het bakken strooi je er de verkruimelde amandelen op. Smakelijk!

Social

Make eat share tag