Burrata, parmaham, meloen en gremolata

Favorieten

15min

Easy

De zomer op je bord met deze romige burrata, zoute parmaham & sappige meloen! De frisse gremolata zorgt voor een extra verrassende twist.

De zomer op je bord met deze romige burrata, zoute parmaham & sappige meloen! De frisse gremolata zorgt voor een extra verrassende twist.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4p

Gremolata
40 g peterselie
1 citroen
1 teen look
1 tl zeezout flakes
150 ml zachte olijfolie extra vierge

0.5 cavaillon meloen
0.5 gele meloen
2 x 150 g buratta
Zwarte peper
Fleur de sel
16 st mooie sneetjes parmaham
1 handvol pompoenpitten
0.5 bot platte peterselie

Gremolata
40 g peterselie
1 citroen
1 teen look
1 tl zeezout flakes
150 ml zachte olijfolie extra vierge

0.5 cavaillon meloen
0.5 gele meloen
2 x 150 g buratta
Zwarte peper
Fleur de sel
16 st mooie sneetjes parmaham
1 handvol pompoenpitten
0.5 bot platte peterselie

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Voor de gremolata snij je de peterselie fijn, rasp de look en meng met alle andere ingrediënten onder elkaar. Schil de meloenen, snij doormidden en snij elke helft in fijne sneetjes. Verdeel over 4 borden of een grote schaal.

Leg de parmaham wat losjes opgevouwen ertussen, trek de burrata open en verdeel ertussen, bestrooi met blaadjes peterselie en pompoenpitten en overgiet met de gremolata. Serveer er eventueel wat brood bij naar keuze

Social

Make eat share tag