Brownies met rode biet

Favorieten

30min

Easy

Brownies bakken zijn altijd een goed idee! De rode biet maakt ze extra smeuïg. Ontdek dit recept, super gemakkelijk! ;)

Brownies bakken zijn altijd een goed idee! De rode biet maakt ze extra smeuïg. Ontdek dit recept, super gemakkelijk! ;)
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 50 blokjes

220 g donkere chocolade (minstens 72% cacao)
150 g boter
3 eieren
0.5 el vanillesuiker
400 g gekookte rode biet, gepureerd
1 tl zout of minder, naar smaak
100 g bloem
2 el cacao (ongeveer 25 g, ongezoete of raw)

Voor de afwerking
Een handvol fijngehakte noten naar keuze

220 g donkere chocolade (minstens 72% cacao)
150 g boter
3 eieren
0.5 el vanillesuiker
400 g gekookte rode biet, gepureerd
1 tl zout of minder, naar smaak
100 g bloem
2 el cacao (ongeveer 25 g, ongezoete of raw)

Voor de afwerking
Een handvol fijngehakte noten naar keuze

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Warm de oven voor op 180 °C.

Smelt de chocolade met de boter op een heel zacht vuurtje. Roer af en toe. Haal de pan van het vuur wanneer alles bijna gesmolten is en laat afkoelen. Klop de eieren met de vanillesuiker op tot een luchtige massa.

Voeg langzaam de gepureerde bietjes en het zout toe en meng goed onder. Meng er het afgekoelde chocoladebotermengsel door.

Doe er de bloem en de cacao bij.

Strijk het mengsel open op een bakplaat met bakpapier, zo’n 1,5 tot 3 cm dik. Maal er een laagje gehakte noten over.

Bak 10 minuten en laat helemaal afkoelen, voor je het gebak in blokjes snijdt.

Social

Make eat share tag