Bladerdeeg met zalm spinazie en mascarpone

Favorieten

30min

Easy

Een romige mengeling van rode zalm en spinazie, extra feestelijk met mascarpone en girollekes in een krokant licht pakje. Ontdek het recept!

Een romige mengeling van rode zalm en spinazie, extra feestelijk met mascarpone en girollekes in een krokant licht pakje. Ontdek het recept!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

4 bladerdeeg pasteitjes
1 el boter
1 teen look
150 g girolles , geborsteld
100 g babyspinazie
1 blikje rode zalm
125 g mascarpone
100 ml room
Zwarte peper
Snuifje zout
1 citroen

4 bladerdeeg pasteitjes
1 el boter
1 teen look
150 g girolles , geborsteld
100 g babyspinazie
1 blikje rode zalm
125 g mascarpone
100 ml room
Zwarte peper
Snuifje zout
1 citroen

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Snij de girollen in herkenbare stukjes en bak aan in een klontje boter, kruid met peper en zout en rasp er de look bij, laat even bakken, voeg er de spinazie bij. Hou enkele blaadjes apart voor de versiering. Meng er de mascarpone en de room onder, laat even opkoken en meng er als laatste de afgegoten zalm bij, proef en kruid nog even bij met peper en zout. Zo nodig werk af met beetje zeste van citroen.

Een half uurtje voor je wil serveren; snij de deksels uit de bladerdeeg pasteitjes, warm ze een vijftal minuten op in een voorverwarmde oven van 180°.

Verwarm het zalmmengsel weer even op en verdeel in de warme bladerdeeg paseitjes en zet het hoedje erop. Werk af met de spinazieblaadjes.

Zet ze op een warme feestelijk versierde plateau en dien onmiddellijk op.

Social

Make eat share tag