Appel crumble

Favorieten

50min

Easy

Gekarameliseerde appels met een krokante noten-havermout korst, heerlijk als ontbijt of dessert! Ontdek mijn recept hier.

Gekarameliseerde appels met een krokante noten-havermout korst, heerlijk als ontbijt of dessert! Ontdek mijn recept hier.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

Crumble
100 g volkoren bloem
45 g havermout
50 g pecan noten
50 g rietsuiker
125 g boter
Snuifje zout
2 el amandelschilfers

Vulling
4 jonagold appelen gewassen
1 klont boter
50 ml agave
1 kl gember fijn geraspt
1 tl kaneel

Crumble
100 g volkoren bloem
45 g havermout
50 g pecan noten
50 g rietsuiker
125 g boter
Snuifje zout
2 el amandelschilfers

Vulling
4 jonagold appelen gewassen
1 klont boter
50 ml agave
1 kl gember fijn geraspt
1 tl kaneel

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Verwijder het klokhuis en snij de appels in stukjes met schil. Verwarm ondertussen de boter, agave en gember in een pan, laat wat opschuimen en roer de kaneel eronder, leg de appelstukjes erop.

Doe alle ingrediënten voor de crumble in een kom en kneed onder elkaar tot je een kruimelige textuur hebt en bedek er de appels mee.

Bak 35 à 40 min aan in een voorverwarmde oven van 200°, bedek met folie als het te snel kleurt, laat beetje afkoelen en serveer.

Social

Make eat share tag

Meer leuke recepten Icon cutlery