Aperitiefglaasjes met radijs, watermeloen en plattekaas

Favorieten

4-8P

Wil je zelf aan de slag met aperitiefglaasjes met radijs, watermeloen en platte kaas? Ontdek het volledige recept hier!

Wil je zelf aan de slag met aperitiefglaasjes met radijs, watermeloen en platte kaas? Ontdek het volledige recept hier!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal:

1 bot radijzen
350 g volle plattekaas
Peper & zout
4 lente-uitjes zeer fijngesneden
8 sneetjes Ganda ham
Zachte olijfolie
¼ stuk watermeloen
0.5 komkommer

1 bot radijzen
350 g volle plattekaas
Peper & zout
4 lente-uitjes zeer fijngesneden
8 sneetjes Ganda ham
Zachte olijfolie
¼ stuk watermeloen
0.5 komkommer

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Leg de sneetjes Gandaham op een bakplaat met bakpapier, bak ze 10 à 15 min krokant in oven van 175°, laat rusten op keukenpapier.

Was de radijsjes, snij de steel af en snij ze in 4.

Snij de komkommer in sneetjes en dan in fijne reepjes en verdeel ze op de bodem van de glazen, besprenkel met wat olijfolie en kruid met peper en zout.

Meng de plattekaas met peper van de molen, een snuifje zout en de helft van de fijngesneden lente-ui. Verdeel met een lepel een eerste bodemlaagje over de glazen.

Vul elk glas aan met een laagje krokante ham.

Snij watermeloen in blokjes, verwijder de pitten en verdeel in de glaasjes samen met de radijzen, besprenkel weer met wat olijfolie en de rest van de lente-ui.

Werk af met een radijs, watermeloen en krokante ham.

Serveer onmiddellijk, anders wordt de ham vochtig en zacht.

Je kan alles op voorhand klaarmaken, maar wel à la minute dresseren.

Social

Make eat share tag