Vlierbloesem siroop

Favorieten

15MIN Max. 72u intrekken

Easy

Wil je zelf aan de slag met vlierbloesem siroop? Ontdek het volledige recept hier!

Wil je zelf aan de slag met vlierbloesem siroop? Ontdek het volledige recept hier!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 1,5l

1 l water
2 biologische citroenen
400 g ruwe rietsuiker
25-tal vlierbloesem schermen
Sap van 1 citroen
1 bokaal van 1,5 l
Kaasdoeketeldoek of heel fijne zeef

1 l water
2 biologische citroenen
400 g ruwe rietsuiker
25-tal vlierbloesem schermen
Sap van 1 citroen
1 bokaal van 1,5 l
Kaasdoeketeldoek of heel fijne zeef

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Controleer elke bloem op vuil en beestjes, prop ze in een weckpot of bokaal, snij de citroenen in schijfjes, leg ze erbij, vul met water tot alles onderstaat.

Laat minimum 24 u en maximum 3 dagen op je aanrecht intrekken.

Zet een pot op het vuur met een zeef en een gespoelde uitgewrongen neteldoek erop.

Zeef alles door, voeg suiker en citroensap toe.

Breng aan de kook en roer af en toe, laat 2 min opkoken en zet vuur af.

Giet in een sluitbare fles, bewaart 1 maand in koelkast.

Serveer 2 delen siroop op 8 delen water met wat ijsblokken, één schijfje citroen en eventueel nog een vlierbloesembloem.

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.