Stamppot van andijvie met kippen- of groenteschnitzels en radijzensalsa

Favorieten

40min

Easy

Stamppot 1 andijvie 1 grote zoete ui klont boter 800 g bloemaardappelen 250 g zure room peper en zout

Radijzen salsa 10 radijsjes 1 rode ui 3 lenteuien peper zout 2 el appel azijn 3 el mais olie

Schnitsels 2 kippenborsten of 0.5 knolselder en 2 raapjes peper en zout 2 eieren 2 el sesamzaad 1 kl currypoeder 1 kl paprika poeder 1 doosje paneermeel 1 klont boter 2 el arachideolie

Stamppot 1 andijvie 1 grote zoete ui klont boter 800 g bloemaardappelen 250 g zure room peper en zoutRadijzen salsa 10 radijsjes 1 rode ui 3 lenteuien peper zout 2 el appel azijn 3 el mais olieSchnits ...
Meer lezen
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

Stamppot
1 andijvie
1 grote zoete ui
klont boter
800 g bloemaardappelen
250 g zure room
peper en zout

Radijzen salsa
10 radijsjes
1 rode ui
3 lenteuien
peper zout
2 el appel azijn
3 el mais olie

Schnitsels
2 kippenborsten of 0.5 knolselder en 2 raapjes
peper en zout
2 eieren
2 el sesamzaad
1 kl currypoeder
1 kl paprika poeder
1 doosje paneermeel
1 klont boter
2 el arachideolie

Stamppot
1 andijvie
1 grote zoete ui
klont boter
800 g bloemaardappelen
250 g zure room
peper en zout

Radijzen salsa
10 radijsjes
1 rode ui
3 lenteuien
peper zout
2 el appel azijn
3 el mais olie

Schnitsels
2 kippenborsten of 0.5 knolselder en 2 raapjes
peper en zout
2 eieren
2 el sesamzaad
1 kl currypoeder
1 kl paprika poeder
1 doosje paneermeel
1 klont boter
2 el arachideolie

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Stamppot Was de andijvie grondig en zwier uit , leg blaadjes op elkaar en snij fijn.

Schil de ui, snij in schijfjes en stoof aan in klont boter, voeg andijvie toe, laat stoven tot vocht verdampt is.

Schil de aardappelen en kook of stoom gaar.

Voeg toe aan de andijvie samen met zure room peper en zout.

Stamp goed onder elkaar.

Schnitsels Snij de kippenborsten doormidden in lapjes, klop ze eventueel nog platter tussen plastiek folie met deegrol.

Of: schil en snijd een halve knolselder en enkele raapjes in grove stukken, stoom ze en laat ze even uitlekken.

Leg in een ovenschaal.

Kruid met peper en zout.

Klop de 2 eieren goed los, verdeel over het vlees/groenten en meng goed.

Duw ze nu één voor één in het paneermeel.

Bak goudbruin aan beide kanten in klont boter en scheut arachide olie.

Salsa Was de radijsjes, snij ze fijn en doe ze in een kommetje.

Snij lente ui en ajuin fijn, meng onder de radijsjes samen met olie, azijn, peper en zout.

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.