Schorseneren in bechamelsaus

Favorieten

40min

Next Level

Geniet van mijn recept voor schorseneren in bechamelsaus, verfijnd met emmentaler kaas. Gaat perfect samen met rood vlees of gevogelte.

Geniet van mijn recept voor schorseneren in bechamelsaus, verfijnd met emmentaler kaas. Gaat perfect samen met rood vlees of gevogelte.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

1 kg schorseneren
1 citroen
30 g boter
30 g bloem
650 ml koude melk
Peper en zout
80 g gemalen emmentaler kaas

1 kg schorseneren
1 citroen
30 g boter
30 g bloem
650 ml koude melk
Peper en zout
80 g gemalen emmentaler kaas

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Schud de aarde van de schorseneren boven de vuilnisbak.

Schil en snijd ze in stukken van 6-7 cm, leg ze in koud water met een halve uitgeknepen citroen.

Kook ze al dente met de andere helft van het citroensap en een snufje zout, giet af.

Laat boter smelten, voeg in één keer de bloem toe en laat even meebakken.

Blus met de helft van de melk, klop klonters eruit, voeg de rest van de melk toe, laat opkoken en roer de kaas er stevig doorheen. Kruid met peper en zout, proef.

Voeg de schorseneren toe, meng voorzichtig en serveer.

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.