Chocolade cinnamon rolls met chocolade icing

Favorieten

55min + 2u rijzen

Next Level

Ontdek de hemelse smaak van zelfgemaakte chocolade cinnamon rolls met een chocolade icing. Pure verwennerij!

Ontdek de hemelse smaak van zelfgemaakte chocolade cinnamon rolls met een chocolade icing. Pure verwennerij!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 6 P

Deeg:
410 ml lauwe volle melk
90 g boter op kamertemperatuur
690 g tarwebloem
60 g ongezoet cacaopoeder
11 g droge gist
130 g suiker
1 snufje zout

Vulling:
60 g bruine suiker
60 g boter op kamertemperatuur
1 kl kaneelpoeder
1 kl vanille-extract
1 el hazelnootpasta

150 g Galler donkere chocolade Praliné puur, fijngesneden
2 handvol hazelnoten, grof gehakt

Icing:
180 g Galler donkere chocolade Praliné puur
200 ml room

80g gesmolten boter

Deeg:
410 ml lauwe volle melk
90 g boter op kamertemperatuur
690 g tarwebloem
60 g ongezoet cacaopoeder
11 g droge gist
130 g suiker
1 snufje zout

Vulling:
60 g bruine suiker
60 g boter op kamertemperatuur
1 kl kaneelpoeder
1 kl vanille-extract
1 el hazelnootpasta

150 g Galler donkere chocolade Praliné puur, fijngesneden
2 handvol hazelnoten, grof gehakt

Icing:
180 g Galler donkere chocolade Praliné puur
200 ml room

80g gesmolten boter

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Meng de boter onder de melk goed door elkaar.

Giet alle droge ingrediënten in een grote mengkom van je keukenrobot, voeg de melk en zachte boter toe en kneed 5 minuten met de deeghaak. Dek af en laat 1 uur of langer rijzen tot het verdubbelt in massa.

Klop ondertussen alle ingrediënten voor de vulling goed door elkaar.

Bestrooi wat bloem op je werkblad en duw het deeg plat tot een rechthoekige vorm. Rol het deeg gelijkmatig uit tot een rechthoek van 0.5 cm dik.

Smeer de vulling erover uit en strooi er de hazelnoten en de fijngesneden chocoladereep over.

Rol op, neem een touwtje, ga ermee onder het deeg en snijd in 15 schijfjes. (Bekijk dit in de video).

Vet een rechthoekige ovenschotel in en leg de schijfjes erin. Laat opnieuw 1 uur rijzen.

Na het rijzen, smeer de schijfjes in met gesmolten boter.

Bak 20-25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Smelt de chocolade in de room en giet over de rolls als ze nog warm zijn. Smeer open. Laat wat afkoelen en serveer best lauw. Of warm ze opnieuw op in de oven of microgolf.

Social

Make eat share tag