WEBSHOP MUST HAVES
Brownie Tiramisu
Oh ja, je leest het goed: de bodem is een smeuïge glutenvrije chocoladebrownie met geroosterde hazelnoten en daarbovenop een zijdezachte koffie-mascarponecrème, met een gulzige laag cacaopoeder. Echt hemels! Wil je het helemaal afmaken en zijn er geen kinderen die mee-eten? Dan kun je de brownie eerst besprenkelen met de klassieke Marsala of een lekkere koffielikeur.
WEBSHOP MUST HAVES
Ingrediënten
Voor de brownie:
2 eieren
85 g kokosbloesemsuiker
Merg van 1 vanillestok
200 g amandelmeel
50 g cacaopoeder
1 tl bakpoeder
Handvol hazelnoten
Snuifje zout
125 ml melk
100 ml gesmolten kokosolie
Voor de topping:
500 g mascarpone
200 ml room (min. 35% vet)
15 g oploskoffie
1 el kokosbloesemsuiker
2 tl ongezoet cacaopoeder
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Plaats daarop een rechthoekige bakvorm.
Klop de eieren, vanille en kokosbloesemsuiker tot een luchtig, lichtgeel mengsel. Dit duurt ongeveer 3 minuten. Voeg vervolgens de gesmolten kokosolie en de melk toe en meng kort door.
Meng in een aparte kom het amandelmeel, bakpoeder en cacaopoeder goed door elkaar om klontjes te voorkomen. Zeef dit mengsel boven het eiermengsel en roer tot een glad, homogeen beslag. Voeg de hazelnoten toe en meng kort.
Giet het beslag in de bakvorm en bak de brownie 20 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de brownie uit de oven en laat hem volledig afkoelen.
Los de oploskoffie op in de koude room. Doe de room, mascarpone en kokosbloesemsuiker in een kom en klop het geheel tot een luchtige crème.
Smeer de mascarponecrème uit over de afgekoelde brownie en laat het geheel minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
Bestrooi de tiramisu met een dikke laag cacao. Snijd met een warm mes de randen van de bakvorm los en snijd vervolgens de tiramisu in 6 gelijke stukken. Geniet ervan! Proef gerust een stukje als je de randen hebt afgesneden. 😉
Tips
- Wil je een extra kick? Besprenkel de brownie voordat je de mascarponelaag aanbrengt met Marsala of koffielikeur.
- Voor een glutenvrije versie heb je al de juiste ingrediënten, maar let er altijd op dat je bakpoeder en cacaopoeder ook glutenvrij zijn.
- In de koelkast: Bewaar de brownie tiramisu afgedekt in de koelkast, waar het 2 tot 3 dagen vers blijft.
- Invriezen: Wil je het langer bewaren? Je kunt de brownie tiramisu invriezen! Snijd de stukken in porties, wikkel ze stevig in plasticfolie en vervolgens in aluminiumfolie of plaats ze in een luchtdichte diepvriesdoos. Zo blijft het tot 3 maanden goed. Laat het langzaam ontdooien in de koelkast voor het beste resultaat.