Zwarte rijst met inktvis

Favorieten

35min

Next Level

Ontdek het recept voor Zwarte Rijst met Inktvis. Gemaakt met verse ingrediënten en natuurlijke inktvisinkt.

Ontdek het recept voor Zwarte Rijst met Inktvis. Gemaakt met verse ingrediënten en natuurlijke inktvisinkt.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

6 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook, fijngesneden
1 ui, fijngesneden
2 grote, stevige tomaten
200 g pijlinktvis, in blokjes van 1 cm gesneden
1 theelepel saffraandraadjes
1 liter kwalitatieve visbouillon
peper en zout
2 zakjes inktvisinkt
400 g paellarijst
1 citroen

6 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook, fijngesneden
1 ui, fijngesneden
2 grote, stevige tomaten
200 g pijlinktvis, in blokjes van 1 cm gesneden
1 theelepel saffraandraadjes
1 liter kwalitatieve visbouillon
peper en zout
2 zakjes inktvisinkt
400 g paellarijst
1 citroen

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Rasp de tomaten in een kom, bewaar de pulp en het sap, doe de schil weg.

Doe olie in je grootste pan en zet op het vuur. Voeg er de ui en knoflook bij. Laat lichtjes kleuren. Voeg er de rijst bij en laat even kort meebakken.

Blus met de tomatenpulp en bak die even mee. Voeg bouillon toe en laat nu 10 minuten koken met regelmatig roeren. Zet het vuur laag en laat nog 10 minuten heel zachtjes sudderen. Hier mag je niet meer roeren.

Leg er de inktvis op en laat nog 2 minuten verder sudderen. Ook hier niet meer roeren.

Zet het vuur uit en laat 5 minuten rusten. Leg alvast lepels klaar. Yes! Iedereen aan tafel eet uit dezelfde pan. So love this!

Social

Make eat share tag