Zomerse groentelasagne van paprika, snijbonen, mozzarella en sneetje hesp

Favorieten

45min

Easy

Een heerlijke zomerse ovenschotel vol van smaak en kleuren. Ontdek het recept hier!

Een heerlijke zomerse ovenschotel vol van smaak en kleuren. Ontdek het recept hier!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

Lasagne:
2 rode paprika’s
125 g gestoomde snijbonen
1 courgette in lange schijven
250 g mozzarella sneetjes
150 g sneetjes hesp
peper, zout, olijfolie
verse tijm
2 handvol verse spinazie
250 g gele kerstomaatjes

Basilicum vinaigrette:
1 bot basilicum
Sap van 1 citroen
Peper en zout
1 kl mosterd
100 ml olijfolie

Lasagne:
2 rode paprika’s
125 g gestoomde snijbonen
1 courgette in lange schijven
250 g mozzarella sneetjes
150 g sneetjes hesp
peper, zout, olijfolie
verse tijm
2 handvol verse spinazie
250 g gele kerstomaatjes

Basilicum vinaigrette:
1 bot basilicum
Sap van 1 citroen
Peper en zout
1 kl mosterd
100 ml olijfolie

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Snij de paprika’s in 4, haal de zaadjes en kroon eraf.

Besprenkel een ovenschotel met olijfolie en werk in 4 laagjes:

Eerst spinazie, courgette, mozzarella, sneetje hesp, rode paprika, snijboon, sneetje vlees, gele tomaatjes, mozzarella.

Verdeel tomaten en tijm errond, besprenkel met olijfolie.

Bedek met aluminiumfolie en plaats 25’ in voorverwarmde oven van 195°.

Verwijder aluminiumfolie en plaats opnieuw ongeveer 5 minuten in de oven om aan te kleuren.

Mix voor de vinaigrette alle ingrediënten in hoge maatbeker met staafmixer, kruid af en serveer bij de lasagne.

Social

Make eat share tag