Worstenbroodje met kalkoengehakt brie en veenbes

Favorieten

30min

Easy

Alles wat we met kerst graag eten maar dan in een worstenbroodje! Smaakvol gehakt gemengd met veenbessen, stukjes brie en kalkoen gehakt.

Alles wat we met kerst graag eten maar dan in een worstenbroodje! Smaakvol gehakt gemengd met veenbessen, stukjes brie en kalkoen gehakt.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

400 g kalkoengehakt (of kip of gemengd)
1 teen look
1 lente-ui fijn gesneden
100 g brie in stukjes
2 el handvol veenbessen grof gesneden
2 el bieslook fijn gesneden
Peper en zout
1 rechthoekig stuk bladerdeeg

Dorure:
1 ei
1 el melk

400 g kalkoengehakt (of kip of gemengd)
1 teen look
1 lente-ui fijn gesneden
100 g brie in stukjes
2 el handvol veenbessen grof gesneden
2 el bieslook fijn gesneden
Peper en zout
1 rechthoekig stuk bladerdeeg

Dorure:
1 ei
1 el melk

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Meng het gehakt met alle ingrediënten goed onder elkaar.

Snij het deeg in 2 banden, of 4 rechthoeken.

Maak 2 of 4 worsten van je gehakt en leg telkens in het midden van je lap deeg.

Zorg dat het gehaktworst net tot aan het deeg komt.

Klop dooier en melk door elkaar en bestrijk 1 zijde van het deeg.

Rol op zodat je een mooie rol krijgt.

Leg op een bakplaat met bakpapier en bestrijk ze met dorure.

Bak 25’ aan 185° tot ze mooi goudbruin gebakken zijn.

Laat ze afkoelen en snij ze met broodmes in hapklare stukjes.

Social

Make eat share tag