Wok van teriyaki scampi met asperges en broccolini

Favorieten

20min

Easy

Een wok vol krokante groenten en scampi met een frisse teriyaki kruidenmengeling, zeer makkelijk. Ontdek hier het volledige recept!

Een wok vol krokante groenten en scampi met een frisse teriyaki kruidenmengeling, zeer makkelijk. Ontdek hier het volledige recept!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

2 el zonnebloemolie
4 el sojasaus
1 el honing
1 el fijngesneden gember
Sap van 2 limoenen
2 teen look fijngesneden
350 à 400 g black tiger scampi
Noedels naar keuze
250 g broccolini
1 zakje sojascheuten
1 bot koriander
500 g witte asperges
125 g groene asperges

2 el Santa Maria teriyaki kruidenmengeling

2 el zonnebloemolie
4 el sojasaus
1 el honing
1 el fijngesneden gember
Sap van 2 limoenen
2 teen look fijngesneden
350 à 400 g black tiger scampi
Noedels naar keuze
250 g broccolini
1 zakje sojascheuten
1 bot koriander
500 g witte asperges
125 g groene asperges

2 el Santa Maria teriyaki kruidenmengeling

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Pel de scampi maar laat het staartje er nog aan, dat oogt mooier.

Meng de honing, sojasaus, look, gember, limoensap en 1 el teriyaki kruiden onder elkaar.

Schil de witte asperges, snij onderaan 1 cm af, snij in hapklare schuine stukken.

De groene asperges enkel onderkant een halve cm afsnijden en snij ze in de helft.

Snij de broccolini in hapklare stukken.

Kruid de scampi met 1 el mengeling teriyaki kruiden, bak ze kort en krachtig aan beide kanten in de olie, haal ze eruit.

Voeg alle groenten in de wok en bak ze krachtig al opschuddend, gewoon krachtig roeren mag ook.

Goed onder elkaar blijven mengen gedurende een 5-tal minuten!

Voeg de scampi toe en blus met de mengeling, wok nog 1 minuutje verder.

Giet in een grote schaal, werk af met de sojascheuten, lente-ui en koriander.

Krokante ajuintjes of pindanootjes hierover strooien kunnen ook.

Social

Make eat share tag