Witloof-groenlof soep met ballekes en croutons

Favorieten

40min

Wil je zelf aan de slag met witloof-groenlof soep met ballekes en croutons? Ontdek het volledige recept hier!

Wil je zelf aan de slag met witloof-groenlof soep met ballekes en croutons? Ontdek het volledige recept hier!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal:

Soep:
een goede klont boter
2 zoete uien
3 witloofstronken
1/4 groenlof
1 l kippenbouillon
scheutje room

Garnituur:
2 sneetjes volkorenbrood
300 gr gemengd gehakt
1 el boter
2 el olijfolie
pezo
100 g fetakaas
2 bakjes tuinkers

Soep:
een goede klont boter
2 zoete uien
3 witloofstronken
1/4 groenlof
1 l kippenbouillon
scheutje room

Garnituur:
2 sneetjes volkorenbrood
300 gr gemengd gehakt
1 el boter
2 el olijfolie
pezo
100 g fetakaas
2 bakjes tuinkers

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Soep: Smelt de boter. Snijd de ui fijn en stoof.

Snijd het witloof fijn, voeg toe aan de ui en stoof mee.

Snijd de groenlof fijn en stoof mee. Blus met bouillon.

Laat 15 minuten sudderen met het deksel op de pot. Mix de soep met de staafmixer. Voeg een scheutje room toe.

Croutons: Snijd het brood in blokjes, bak krokant in olijfolie en boter. Kruid met peper en zout. Leg de croutons op keukenrol.

Ballekes: Rol balletjes van het gehakt. Bak ze in een klontje boter.

Social

Make eat share tag