Aardappelen schillen, snijden met frietsnijder en dan 3 min in warm water zetten.
Afspoelen en droogdeppen.
Eerst voorbakken zonder olie 15’ aan 130°.
Daarna 1 el arachideolie er doorheen schudden.
Nog 8 min aan 180°, hoe langer je ze bakt hoe krokanter.
Zelfgemaakte currymayonaise: Neem een hoge maatbeker, waar je soepmixer tot op de bodem in past.
Doe er het ei, mosterd, kruiden, peper, zout, azijn, citroensap en olie in zet je staafmixer op de bodem. Mix langzaam van op de bodem traag naar boven, tot alles mooi homogeen is, meng er de honing door, doe eventueel in een spuitzak.
Snij de blaadjes kropsla in superdunne reepjes.
Eens de frietjes krokant gebakken zijn, serveer je ze op en plank of plateau met bakpapier, spuit je er in lijntjes de saus over en werk je af met de sliertjes sla.
Lieve mensen, dit is genieten!!