Venkelstoemp met Chipolata Worstjes

Favorieten

25min

Easy

Geniet van dit heerlijke recept voor Chipolata worstjes met romige venkelstoemp. Een verrukkelijke combinatie!

Geniet van dit heerlijke recept voor Chipolata worstjes met romige venkelstoemp. Een verrukkelijke combinatie!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

4 chipolata worstjes
3 kleine of 2 grote venkelknollen
1 ui
Klontje boter
Peper uit de molen
Zout
4 middelgrote aardappelen
80 g ingemaakte uien
100 g veldsla of waterkers

4 chipolata worstjes
3 kleine of 2 grote venkelknollen
1 ui
Klontje boter
Peper uit de molen
Zout
4 middelgrote aardappelen
80 g ingemaakte uien
100 g veldsla of waterkers

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Haal de chipolata worstjes uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen om barsten te voorkomen.

Verwijder de groene stengels van de venkelknollen. Snijd de knollen vervolgens in tweeën (van boven naar beneden, niet dwars) en verwijder het harde stuk. Snijd de venkel in kleine blokjes.

Snipper de ui fijn en fruit deze in een beetje boter. Voeg vervolgens de venkel toe aan de pan. Breng op smaak met peper en zout en laat zachtjes gaar worden.

Bereid ondertussen aardappelpuree volgens het basisrecept. Wanneer de venkel zacht is, meng je deze door de puree en stamp je alles nogmaals goed door.

Verhit een braadpan op matig vuur en smelt een klontje boter. Bak de chipolata worstjes aan beide kanten tot ze mooi bruin en gaar zijn.

Serveer de worstjes met een royale schep venkelpuree, een portie ingemaakte uien en een handvol veldsla of waterkers.

Social

Make eat share tag