Vegan meatballs op puree van zoete aardappel en bieslookvinaigrette
30min
•Next Level
Wat heb je nodig?
Voor de puree:
4 zoete aardappelen
Pezo
250 ml bouillon
2 teentjes look, fijn gesneden
2 cm gember, fijn gesneden
1 el kokosolie of andere olie om mee te bakken
Voor de vinaigrette:
200 ml zachte olijfolie
0.5 bot bieslook
Sap van 0.5 citroen
Eventueel 1 tl agave
15-tal veenbessen in schijfjes
Voor de meatballs:
1 blik rode bonen
200 g paddenstoelen, fijn gehakt of gecutterd
60 g walnoten of pecannoten, fijn gesneden of gecutterd
2 teentjes look, geperst
1 el sojasaus
1 ui, fijn gesneden
1 el tomatenconcentraat
1 tl chilipoeder of cayennepeper
55 g havermout, fijner gecutterd
2 el basilicum, fijn gesneden
Olie om te bakken