Vanillewafels in de Belgische vlag

Favorieten

25min

Next Level

Wil je zelf aan de slag met vanillewafels in de Belgische vlag? Ontdek het volledige recept hier!

Wil je zelf aan de slag met vanillewafels in de Belgische vlag? Ontdek het volledige recept hier!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 20 stuks

300 g bloem
1 tl bakpoeder
250 ml melk
Snuifje zout
90 g honing
100 g malse boter
2 kleine eieren (100G)
1 vanillestok

Arachideolie om te bakken
Rode en gele eetbare kleurstof
500 g gesmolten donkere chocolade om de wafels in te doppen

300 g bloem
1 tl bakpoeder
250 ml melk
Snuifje zout
90 g honing
100 g malse boter
2 kleine eieren (100G)
1 vanillestok

Arachideolie om te bakken
Rode en gele eetbare kleurstof
500 g gesmolten donkere chocolade om de wafels in te doppen

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Roer boter en vanillemerg tot zachte crème met de honing, bakpoeder en snuif zout.

Klop er nu de eieren stevig onder tot romig mengsel, daarna de bloem en melk onder, klop goed door maar kort tot er geen klonters meer zijn, laat het deeg een halfuurtje rusten.

Verdeel het deeg in 2 kommen, 1/3 meer van het deeg in één kom, want er moet meer geel beslag zijn.

In het grootste deel beslag roer je de gele kleurstof, in de andere de rode.

Verwarm het wafelijzer niet te warm, ze mogen niet te bruin worden, zodat ze mooi hun kleuren blijven behouden.

Leg 1 lepel rood beslag en 2 lepels geel beslag tussen het wafelijzer, bak zo al het deeg op, laat ze afkoelen.

Dop de gele kant in de chocolade en laat even opstijven.

Voila, je weet wanneer je ze moet beginnen bakken hé. Go go go Rode Duivels!!

Social

Make eat share tag