Tzatziki dip met geroosterde aubergine

Favorieten

40min

Easy

Van deze heerlijke tzatziki dip kan ik nooit genoeg krijgen… Smeuïg door de yoghurt, fris door de kruiden en citroen. Ontdek het recept hier

Van deze heerlijke tzatziki dip kan ik nooit genoeg krijgen… Smeuïg door de yoghurt, fris door de kruiden en citroen. Ontdek het recept hier
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

Tzatziki:
300 g Griekse yoghurt
0.5 komkommer
1 bot dille
2 teen look
Zwarte peper van de molen
Fleur de sel

Gegrilde aubergine:
1 grote aubergine gewassen
Peper en zout
3 el olijfolie
Gerookt paprikapoeder
Zeste van 0.5 citroen

Tzatziki:
300 g Griekse yoghurt
0.5 komkommer
1 bot dille
2 teen look
Zwarte peper van de molen
Fleur de sel

Gegrilde aubergine:
1 grote aubergine gewassen
Peper en zout
3 el olijfolie
Gerookt paprikapoeder
Zeste van 0.5 citroen

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Snij de aubergine in blokjes van max 0.5 cm ongeveer en doe ze samen met de olie, look, tijm, citroensap, peper en zout in een ovenschaal.

Meng onder elkaar en laat 20’ roosteren aan 190°, plet ze met een vork wat plat, laat afkoelen.

Rasp de komkommer fijn, leg in een zeef en pers alle sap eruit.

Snij de dille fijn en meng in de yoghurt met de geraspte look, uitgeperste komkommer, peper en zout, doe in een schaal.

Verdeel er de geroosterde aubergines bij en werk af met wat olijfolie, dille, zwarte peper en de zeste van een citroen.

Klaar om gedipt te worden met je favo crackers, groenten, brood…

Social

Make eat share tag