Tuna melt sandwich

Favorieten

20min

Easy

Tuna melt sandwich: dit is waanzinnig lekker. Dikke sneden brood, met tonijnsalade en veel kaas ertussen. Ontdek het volledige recept hier!

Tuna melt sandwich: dit is waanzinnig lekker. Dikke sneden brood, met tonijnsalade en veel kaas ertussen. Ontdek het volledige recept hier!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

270 g tonijn op sap, goed uitgelekt
2 el verse mayo
1 kl mosterd
1 rode ajuin fijngesneden
1 grote zoetzure augurk fijngesneden, afgedroogd
Zwarte peper van de molen
Zout
Zachte boter om de sneetjes brood in te smeren

3 tomaten in fijne schijfjes gesneden
10 oude cheddar sneetjes, of gemalen
8 dikke sneden zuurdesembrood

270 g tonijn op sap, goed uitgelekt
2 el verse mayo
1 kl mosterd
1 rode ajuin fijngesneden
1 grote zoetzure augurk fijngesneden, afgedroogd
Zwarte peper van de molen
Zout
Zachte boter om de sneetjes brood in te smeren

3 tomaten in fijne schijfjes gesneden
10 oude cheddar sneetjes, of gemalen
8 dikke sneden zuurdesembrood

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Meng de tonijn, de fijngesneden rode ajuin en augurk, mosterd en verse mayo goed onder elkaar. Kruid met peper en zout.

Smeer de 8 sneden zuurdesembrood langs één kant in met boter, draai ze om.

Beleg 4 sneden met 1 cm tonijn, 3 sneetjes tomaat en herhaal.

Leg er bij elk sneetje 2,5 schijfje cheddar op. Leg hierop de 4 resterende sneetjes, met de boterkant naar boven.

Verwarm een koekenpan, smelt er een klontje boter in en bak de toast, met kaaskant naar beneden, een 3-tal minuten op medium vuur, tot hij een mooie krokant goudbruin kleurt. Draai de toast om en bak nog een 3-tal min goudbruin krokant.

Leg op boterpapier en pak de toast strak in.

Snij hem doormidden en DIG IN!

Social

Make eat share tag