Thaise Rode Curry met Kip en Rijst

Favorieten

35min

Next Level

Een authentieke Thaise rode curry met kip, geserveerd met geurige basmatirijst. Een perfect gerecht voor liefhebbers van de Thaise keuken!

Een authentieke Thaise rode curry met kip, geserveerd met geurige basmatirijst. Een perfect gerecht voor liefhebbers van de Thaise keuken!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

800g kippenbillen, zonder vel en been, in fijne reepjes
1 ui, fijngesneden
1 el arachideolie
2 à 3 el rode curry pasta
500ml kokosroom
1 paprika, in stukjes
1 courgette, in stukjes
250g kastanjechampignons, in plakjes
1 el vissaus
1 tl palm- of rietsuiker
6 limoenblaadjes (kaffir)

200g basmatirijst
0.5 bouillonblokje

Afwerking:
2 limoenen, in partjes
1 bosje koriander, fijngehakt

800g kippenbillen, zonder vel en been, in fijne reepjes
1 ui, fijngesneden
1 el arachideolie
2 à 3 el rode curry pasta
500ml kokosroom
1 paprika, in stukjes
1 courgette, in stukjes
250g kastanjechampignons, in plakjes
1 el vissaus
1 tl palm- of rietsuiker
6 limoenblaadjes (kaffir)

200g basmatirijst
0.5 bouillonblokje

Afwerking:
2 limoenen, in partjes
1 bosje koriander, fijngehakt

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Verhit de arachideolie in een grote stoofpot op middelhoog vuur. Voeg de rode curry pasta toe en bak kort aan.

Voeg de kipreepjes toe aan de pot en bak lichtjes aan; ze hoeven niet volledig gaar te zijn.

Blus met kokosroom.

Voeg de gesneden groenten en de rest van de ingrediënten toe. Laat het geheel ongeveer 5 minuten goed sudderen.

Kook ondertussen de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking, maar voeg een half bouillonblokje toe aan het kookwater voor extra smaak.

Serveer de curry met de basmatirijst, garneer met een partje limoen en bestrooi met koriander.

Social

Make eat share tag