Tataki van zalm met gember sojasaus

Favorieten

40min

Next Level

Zalm op Aziatische wijze klaargemaakt. Het vacuümtrekken zorgt voor een maximale smaak, en het stomen voor een stevigere structuur.

Zalm op Aziatische wijze klaargemaakt. Het vacuümtrekken zorgt voor een maximale smaak, en het stomen voor een stevigere structuur.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

1 mooi dik zalmhaasje van -+500 g zonder graat noch vel

Marinade
130 ml sojasaus
6 el Worcester saus
2 el sesamolie
2 el honing
2 el rijstazijn
4 cm gember
1 tl hot sauce
1 bot koriander
2 el geroosterd sesamzaad
0.5 bot radijzen

Gepekelde daikon

1 mooi dik zalmhaasje van -+500 g zonder graat noch vel

Marinade
130 ml sojasaus
6 el Worcester saus
2 el sesamolie
2 el honing
2 el rijstazijn
4 cm gember
1 tl hot sauce
1 bot koriander
2 el geroosterd sesamzaad
0.5 bot radijzen

Gepekelde daikon

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Meng alle ingrediënten van de marinade onder elkaar zonder gember of koriander.

Dep de zalmfilet droog, snij in 4 gelijke stukken en steek mooi recht in een sous-vide zakje, giet de helft van de marinade erbij.

Leg er de helft van de geschilde gember in schijfjes op en wat takjes koriander, trek lichtjes vacuüm, niet te strak, en laat 4 u of langer trekken in koelkast.

In de andere helft van de marinade gaan de geroosterde sesamzaadjes, de fijngesneden koriander en rest van fijngesneden gember.

Stoom 4 min op 50° graden en leg erna in ijswater.

Haal de filets eruit en dep droog.

Bak één kant kort en krachtig aan in druivenpitolie of arachideolie, zodat je een mooi bruin krokant korstje hebt.

Leg de filets op de borden, schik er de daikon en fijngesneden schijfjes radijs bij, serveer de saus ernaast in kommetjes.

Social

Make eat share tag