Tartaar met verse zalm, kappertjes en peterselie

Favorieten

15min

Easy

Tartaar van verse zalm met kappertjes en peterselie, makkelijk en lekker fris. Ideaal bij de brunch met een toastje erbij. Naar het recept!

Tartaar van verse zalm met kappertjes en peterselie, makkelijk en lekker fris. Ideaal bij de brunch met een toastje erbij. Naar het recept!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 2p

400 g verse zalmfilet, zonder graten en zonder vel
1 el kappertjes
0.5 gele ui
0.5 bot platte peterselie
1 dooier
1 kl mosterd
100 ml druivenpitolie
1 grote zoetzure augurk
1 tl tabasco
1 el worcestershire saus
Zwarte peper van de molen
Fleur de sel

Sneetjes brood om te toasten

400 g verse zalmfilet, zonder graten en zonder vel
1 el kappertjes
0.5 gele ui
0.5 bot platte peterselie
1 dooier
1 kl mosterd
100 ml druivenpitolie
1 grote zoetzure augurk
1 tl tabasco
1 el worcestershire saus
Zwarte peper van de molen
Fleur de sel

Sneetjes brood om te toasten

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Snij de zalm in plakjes, dan in reepjes en dan in fijne blokjes, zet weer in de koelkast.

Snij de ajuin, peterselie, kappers en augurk zeer fijn.

Doe de dooier en mosterd in een grote platte schaal, kruid met peper en zout en klop er straalsgewijs de olie onder om een mooie gladde basis mayonaise te bekomen.

Roer er alle andere ingrediënten onder, als laatst gaat de gekoelde zalm eronder, proef en kruid eventueel bij.

Serveer met getoaste sneetjes brood.

Social

Make eat share tag