Snij 1 courgette in blokjes voor de saus en hou ze opzij.
Breng intussen water aan de kook. Net voor je water toevoegt aan de tabouleh, mix je hem met je handen in een beetje olijfolie zodat de korrels niet plakken.
Giet het hete water en het citroensap op de droge tabouleh en bedek die met een handdoek. Laat het liggen tot wanneer het gaar is, of tot de vloeistof helemaal ingedrongen is.
Snij de courgette in grote stukken om te grillen. Wrijf ze in met olie en zout voor je ze grillt. Grill ze langs 2 zijden, ze moeten gaar maar krokant zijn.
Snij de gedroogde tomaten in kleine blokjes en hou ze opzij.
Gooi de courgette in een blender, met de helft van de rucola, mix op lage snelheid met een beetje olijfolie, en zet dan hoger tot je een romige en zachte saus krijgt.
Snij de sjalotten fijn en stop ze in water om de harde smaak te verzachten. Hak ook de bieslook fijn.
Mix de tabouleh met de gedroogde tomaten en de bieslook. Voeg een beetje courgette saus toe en kruid bij.
Serveer op een mooie schotel, voeg de courgette toe met een beetje paprika en leg de sjalotten op een vuistje rucola, en eindig met een beetje saus erop.