Spicy Tuna Salad met Crispy Leftover Rijst en Kimchi

Favorieten

2P

Probeer deze smaakvolle spicy tuna salad met knapperige leftover rijst en kimchi! Het ideale recept om restjes rijst om te toveren tot een heerlijke, pittige maaltijd

Probeer deze smaakvolle spicy tuna salad met knapperige leftover rijst en kimchi! Het ideale recept om restjes rijst om te toveren tot een heerlijke, pittige maaltijd
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal:

Crunchy rijst:
250-300 g gekookte (restjes) basmati rijst
1 el geroosterde sesamolie
1 el sojasaus
1 el sushiazijn
1-2 el crispy chili-olie

Spicy kimchi-tonijnsalade:
1 rijpe avocado
1 blik tonijn (uitgelekt)
1 el mayonaise
1 el kimchi, fijngehakt
1 kleine rode ui, fijngesneden

Overige ingrediënten:
1 komkommer
4 norivellen

Crunchy rijst:
250-300 g gekookte (restjes) basmati rijst
1 el geroosterde sesamolie
1 el sojasaus
1 el sushiazijn
1-2 el crispy chili-olie

Spicy kimchi-tonijnsalade:
1 rijpe avocado
1 blik tonijn (uitgelekt)
1 el mayonaise
1 el kimchi, fijngehakt
1 kleine rode ui, fijngesneden

Overige ingrediënten:
1 komkommer
4 norivellen

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Maak de crunchy rijst:

Meng de gekookte rijst met de sesamolie, sojasaus, sushiazijn en crispy chili-olie.

Verspreid de rijst gelijkmatig over een bakplaat.

Bak 20 minuten op 190°C, tot de rijst mooi krokant is. Schep na 10 minuten even om.

Bereid de tonijnsalade:

Plet de avocado in een kom.

Voeg de uitgelekte tonijn, mayonaise, kimchi en fijngesneden rode ui toe.

Meng alles goed door elkaar.

Drizzle de crispy chili olie erover.

Serveer het gerecht:

Snijd de komkommer in stukjes en verdeel over twee diepe borden.

Lepel de spicy tonijnsalade eroverheen.

Verdeel de crispy rijst over de borden.

Snijd de norivellen in kleine vierkantjes en serveer erbij.

Meng alles een beetje door elkaar en gebruik de norivellen om hapjes te maken.

Eet smakelijk!

Social

Make eat share tag