Snelle kip met extra crispy vel en witloof-veldsla salade uit de Cookeo

Favorieten

40min

Easy

Snel een sappige kip met krokant vel op tafel? Serveer met een frisse witloof-veldsla salade en romige dragonsaus.

Snel een sappige kip met krokant vel op tafel? Serveer met een frisse witloof-veldsla salade en romige dragonsaus.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

Voor de kip:
1 hoevekip (ca. 1,3 kg)
2 el kippenkruiden

1 el olijfolie
1 klont boter
1 sjalot, fijn gesneden
100 ml witte wijn

Voor de kippenkruiden:
1 el zout
1 el gemberpoeder
1 el rozemarijn
1 el gele curry
1 el zwarte peper
1 el lookpoeder
1 el paprikapoeder
1 el komijn
1 tl koriander
0.5 el nootmuskaat

Voor de witloof-veldsla salade:
4 grote witloofstronkjes
250 g veldsla
2 el mayonaise
2 el geroosterde amandelschilfers
1 tl grove mosterd
1 el appelcider vinegar
1 el bieslook, fijngehakt
1 sjalot, fijn gesneden
1 tl honing

Bijgerechten:
1 zak kroketjes naar keuze
Dragonsaus (optioneel)

Voor de kip:
1 hoevekip (ca. 1,3 kg)
2 el kippenkruiden

1 el olijfolie
1 klont boter
1 sjalot, fijn gesneden
100 ml witte wijn

Voor de kippenkruiden:
1 el zout
1 el gemberpoeder
1 el rozemarijn
1 el gele curry
1 el zwarte peper
1 el lookpoeder
1 el paprikapoeder
1 el komijn
1 tl koriander
0.5 el nootmuskaat

Voor de witloof-veldsla salade:
4 grote witloofstronkjes
250 g veldsla
2 el mayonaise
2 el geroosterde amandelschilfers
1 tl grove mosterd
1 el appelcider vinegar
1 el bieslook, fijngehakt
1 sjalot, fijn gesneden
1 tl honing

Bijgerechten:
1 zak kroketjes naar keuze
Dragonsaus (optioneel)

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Kruidenmix maken: Meng het zout, gemberpoeder, rozemarijn, gele curry, zwarte peper, lookpoeder, paprikapoeder, komijn, koriander en nootmuskaat samen.

Kip bereiden: Wrijf de kip in met de kruidenmix en olijfolie.

Plaats de kip in de Cookeo, voeg 100 ml water toe en kies de ‘Express’-functie onder druk voor 20 minuten.

Na het garen zet je de Extra Crisp-functie aan om de kip krokant te bakken, tot het vel goudbruin en knapperig is.

Dragonsaus: Haal de kip uit de Cookeo en ontvet de overgebleven sappen.

Zet het apparaat op ‘Stevig bruinen’. Blus met een beetje bruine fond, witte wijn en voeg de room toe.

Roer de fijngehakte dragon erdoor en laat inkoken. Breng op smaak met peper en zout.

Witloof-veldsla salade: Rooster de amandelschilfers 10 minuten in een oven op 185°C.

Snijd het witloof fijn en was de veldsla. Zwier droog.

Meng de mayonaise, mosterd, sjalot, appelcider vinegar en honing tot een dressing.

Meng de dressing onder de sla en werk af met de geroosterde amandelschilfers.

Kroketjes: Bak de kroketjes volgens de instructies op de verpakking.

Serveren: Snijd de kip in stukken en serveer met de dragonsaus, kroketjes en witloof-veldsla salade.

Social

Make eat share tag