Salade van venkel en meloen

Favorieten

15min

Easy

Dit is echt zomer op je bord! De smaken combinatie van zout-zoet zijn de max. Bekijk het volledige recept hier!

Dit is echt zomer op je bord! De smaken combinatie van zout-zoet zijn de max. Bekijk het volledige recept hier!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

Dressing:
30 g pistachenoten
6 el olijfolie
0.5 citroensap
1 kl zwarte peper van de molen
Zout
2 el witte wijnazijn
1 el venkelloof

Sla:
1 bot basilicum
1 venkel
1 Galia-meloen
Chili flakes
1 potje ricotta

Dressing:
30 g pistachenoten
6 el olijfolie
0.5 citroensap
1 kl zwarte peper van de molen
Zout
2 el witte wijnazijn
1 el venkelloof

Sla:
1 bot basilicum
1 venkel
1 Galia-meloen
Chili flakes
1 potje ricotta

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Rooster de pistaches 15 min aan 180° graden, hak ze fijn en doe ze in een kom.

Voor de dressing snij je het loof van de venkel fijn en voeg je deze toe aan de olie, sap van een halve citroen, witte wijnazijn, peper en zout, en meng je.

Snij de venkel in fijne schijven met de mandoline.

Schil de meloen, snij doormidden, haal de pitjes eruit en snij in superfijne schijfjes ook met mandoline.

Doe de venkel en meloen in een mooie grote schaal, dresseer er de ricotta en basilicum bij.

Werk af met dressing en als je van pikant houdt, doe je er eventueel wat chili flakes bij!

Social

Make eat share tag