Vegan chocoladetaart

Favorieten

2u30

Easy

Wil je zelf aan de slag met raw vegan chocolate bomb? Ontdek het volledige recept hier!

Wil je zelf aan de slag met raw vegan chocolate bomb? Ontdek het volledige recept hier!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 6 P

Bodem:
100 g hazelnoten
60 gepelde pistachenoten (ongezouten )
5 medjoul dadels
2 el kokosolie
snuifje zout

Vulling:
4 grote rijpe avocado (rijp=belangrijk !!)
120 g geweekte cashewnoten , 1 uur , gespoeld
4 el kokosolie gesmolten
60 g agave
3 el cacaopoeder
200 ml kokosroom
150 g gesmolten chocolade van min 70% cacao

Afwerking:
400 ml kokosslagroom
250 aardbeien

Bodem:
100 g hazelnoten
60 gepelde pistachenoten (ongezouten )
5 medjoul dadels
2 el kokosolie
snuifje zout

Vulling:
4 grote rijpe avocado (rijp=belangrijk !!)
120 g geweekte cashewnoten , 1 uur , gespoeld
4 el kokosolie gesmolten
60 g agave
3 el cacaopoeder
200 ml kokosroom
150 g gesmolten chocolade van min 70% cacao

Afwerking:
400 ml kokosslagroom
250 aardbeien

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Voor de bodem cutter je alle ingrediënten fijn tot kleverige massa.

Bekleed een ronde springvorm met bakpapier en duw de massa hier gelijkmatig in.

Zet in koelkast.

Doe alle ingrediënten voor de vulling in de foodprossesor en mix ongeveer 5 minuten high speed tot een gladde zijdezachte massa en verdeel in de vorm op de bodem.

Laat 2 uur opstijven.

Klop de slagroom op, snij de aardbeien in schijfjes en werk de taart ermee af.

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.